Dominic Fritz: „Am câștigat cea mai mare finanțare europeană din istoria Timişoarei, pentru modernizarea flotei de transport în comun”

Dominic Fritz. Foto: PMT

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, joi, că Municipalitatea a câștigat 308 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare finanțare europeană câștigată vreodată de Primărie și reprezintă mai mult de un sfert din banii totali alocați pentru această rundă din PNRR. Fondurile vor fi folosite pentru achiziția a 55 de mijloace noi de transport, integral electrice.

 

„Aseară am primit o veste bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanțare europeană din istoria Timișoarei, care va presupune schimbarea flotei de transport în comun. Vom primi 308 milioane de lei prin PNRR. Este peste un sfert din finanțarea totală propusă pe această linie”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Din aceste fonduri, Primăria Timișoara va achiziționa 55 de mijloace de transport în comun, integral electrice: 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie cu baterii şi 8 troleibuze cu motor electric.

În prima rundă de finanțare pe această componentă, Primăria Timișoara a depus un proiect de achiziție a 25 de troleibuze, în valoare de 71 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, în total, prin PNRR, Timișoara va achiziționa 80 de vehicule nepoluante noi. Iar împreună cu celelalte proiecte europene de achiziție de mijloace de transport în comun, noua flotă va însuma 150 de vehicule noi.

Dominic Fritz promite că, în acest mandat al său, Timişoara va avea toată flota înlocuită, adică 150 de mijloace de transport, toate electrice: „Asta schimbă radical fața transportului în comun în Timișoara și el redevine coloana vertebrală a traficului din oraș. Niciun oraș din Europa nu reușește să facă față traficului auto decât dacă investește masiv în transportul public.

Print Friendly, PDF & Email