Dominic Fritz: „Domnule Nica, aveți termen până luni seară să luați o decizie”

Foto: USR Timiş

După ce a anunţat că negocierile dintre PNL Timiş și Alianţa USR- PLUS pentru formarea unor majorități în Consiliul Local Timişoara și Consiliul Judeţean Timiș sunt în impas, primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţine că doreşte o cooperare între Primărie și Consiliul Județean şi îi lansează un ultimatum preşedintelui CJ Timiş, liberalul Alin Nica.

 

„Sunt dezamăgit de atitudinea de astăzi a PNL care a decis, în câteva minute, după o săptămână de negocieri productive, să blocheze încheierea Parteneriatului pentru Timișoara și Timiș, asupra căruia convenisem deja aseară. Sunt surprins de răzgândirea lui Alin Nica, cu care aveam impresia că pot avea o relație constructivă”, declară primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz.

Acesta mai spune că voința cetățenilor, exprimată prin vot, este ca Alianța USR-PLUS și PNL să construiască majorități stabile pentru Timiș și Timișoara: „Împreună avem peste două treimi atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Judeţean. Am câștigat Timișoara și am obținut peste 22% pe județ. Obiectivul meu este să respect voința alegătorilor care și-au dorit ca Alianța USR-PLUS și PNL să împartă puterea pe care ne-au dat-o prin vot.”

Dominic Fritz mai spune că Alianţa USR-PLUS îşi doreşte o cooperare între Primărie și Consiliul Județean „pentru că am văzut ce se întâmplă la nivel central unde măsurile Guvernului PNL au fost sabotate de o majoritate PSD în Parlament. Nu ne dorim să ajungem în aceeași situație și de aceea susțin că oamenii au nevoie de majorități stabile între Alianța USR-PLUS și PNL. (…) Domnul Alin Nica trebuie să decidă ce fel de politică vrea să facă, politica de scandal între Guvern și Parlament sau o politică pentru binele timișenilor și timișorenilor.”

Mai mult Dominic Fritz îi lansează preşedintelui CJ Timiş, liberalul Alin Nica un ultimatum: „Dl Nica, aveți termen până luni seară să luați o decizie. Sfatul meu este să cântăriți atent situația epidemiei de covid-19 și voturile cetățenilor și să hotărâți în funcție de interesele timișorenilor și timișenilor, nu de îndemnurile la război de la București.”

Alianţa USR- PLUS a anunţat că negocierile cu PNL Timiş pentru formarea unor majorități în Consiliul Local Timişoara și Consiliul Judeţean Timiș au eşuat, întricât liderii celor două formațiuni nu au ajuns la un numitor comun.

 

Print Friendly, PDF & Email