Dominic Fritz acuză PNL Timiş de atacuri în manieră naționalistă

Dominic Fritz. Sursă foto: PMT

Primarul Timişoarei acuză PNL Timiş că, invocând nişte saci cu vegetaţie uscată lăsaţi în Parcul Civic, lângă statuia lui I.C. Brătianu de către firma responsabilă de curăţenia zonei – firmă cu care Municipalitatea se află în proces –, a lansat la adresa sa un atac în manieră naționalistă, pe baza etniei sale. „Cum îndrăzniți să vă folosiți de numele Brătianu pentru un atac asupra valorilor timișorene?”, transmite liberalilor timişeni primarul Timişoarei.

 

„Pentru niște saci de deșeuri vegetale ridicate cu întârziere, PNL mă atacă din nou în cea mai bună manieră naționalistă”, declară edilul Timişoarei, Dominic Fritz.

Acesta menţionează că s-a ajuns în respetiva situaţie pentru că „o firmă în insolvență, aleasă de administrația PNL în mandatul trecut și cu care suntem în instanță pentru executarea lucrărilor în Parcul Civic, nu a ridicat imediat sacii cu vegetația strânsă din parc”, menţionând că deşeurile au fost ridicate miercuri, 5 iulie, de către angajaţii Horticultura.

„Ce face PNL-ul? Lansează un atac penibil la adresa mea, pe baza etniei mele. «Domnul primar neamț nu știe» sau «presupusa atenție germană la detalii lasă de dorit» fac parte din rușinosul discurs al PNL-ului. Derapajele naționaliste, dar și misogine sunt tot mai dese în limbajul PNL și devin o scuză pentru lipsa de aptitudini politice. Se pare că strategia PNL este să preia discursul AUR. Nu va funcționa cu timișorenii.  Nimic nu poate justifica atacurile la etnie, sex sau convingeri religioase. Nu în Timișoara. Lupta politică este despre idei și fapte. Cum îndrăzniți să vă folosiți de numele Brătianu pentru un atac asupra valorilor timișorene?”, transmite Dominic Fritz.

Spre deosebire de sacii din parc, care sunt deja la gunoi, adaugă edilul Timişoarei, „Alin Nica încă nu a rezolvat niciuna dintre puținele probleme pe care le are de gestionat: Castelul Huniade, Stadionul „Dan Păltinișanu” sau drumul de legătură cu autostrada. (Exemplu pentru un atac politic fără referire la trăsături personale ale domnului Nica – etnie, culoare, sex, locul de naștere sau altele pe care nu le-a ales).

Ieri, PNL Timiş a redactat un comunicat de presă prin  care critrica ceea ce numea„delăsarea și aroganța administrației USR”, acuzând că statuia lui Ion I.C. Brătianu, din Parcul Civic, ascunde gunoiul adunat din împrejurimi.

 

Print Friendly, PDF & Email