Dominic Fritz a cerut Casei de Sănătate Timiş verificarea concediilor medicale ale funcţionarilor Primăriei Timişoara

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

Numărul de concedii medicale ale funcționarilor Primăriei Timișoara a crescut cu aproape 50% într-un an, anunţă reprezentanţii Municipalităţii. Acesta este motivul pentru care primarul Dominic Fritz a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş un control de fond. După votarea noii organigrame sunt foști șefi de direcții care o ţin din „medical” în „medical”, spune primarul.

 

Primarul Dominic Fritz anunţă că a transmis Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiş documente împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond, după ce numărul de concedii medicale realizate de funcționarii Primăriei Timișoara, anul acesta, în perioada ianuarie-august, a crescut cu 225 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un total de 750.

De aceste concedii medicale au beneficiat, în 2021, 594 de angajați ai Primăriei Timișoara, față de 428 în 2020, totalizând 3.996 de zile.

Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie. Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un concediu medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din «medical» în «medical». Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public.După apariția în spațiul public a unor informații legate de concediile medicale, am solicitat o analiză și o situație comparativă cu anul trecut”, declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Acesta a înaintat către CJAS Timiş documente împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond, cu cooptarea reprezentanților Ministerului Sănătății și a Casei Naționale. Legea dă dreptul CJAS să verifice, în amănunțime, documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale și să coroboreze datele din aceste documente, iar pentru ultimele două luni să verifice existența planurilor de urmărire a evoluției bolii, spun reprezentanţii Municiaplităţii. În cazul în care vor fi depistate nereguli, va fi sesizat şi Colegiul Medicilor.

„Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită, o cutumă în administrația publică. Eu nu mă voi preface că e normal și acceptabil”, a mai transmis primarul Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email