Doliu în presa timişoreană

ionut-groza-foto-tvr-timisoaraIeri seară s-a stins din viaţă, după o lungă suferinţă, Ionuţ Groza, jurnalist la TVR Timişoara. Avea 41 de ani.

 

Din 1995 până nu demult, Ionuţ Groza a prezentat Jurnalele regionale TVR Timişoara. Post la care a realizat şi reportaje, filme documentare şi anchete. A prezentat, moderat şi produs diverse emisiuni de actualitate, a realizat duplex-uri în Jurnalele Televiziunii Române, din teren, de la evenimente speciale din ţară şi din străinătate. A fost prezentatorul emisiunilor Tribunalul Adolescenţilor şi Românii de lângă noi, transmite TVR.

Despre cele două mari iubiri, Radioul şi Televiziunea, Ionuţ Groza spunea, potrivit TVR Timişoara: „Am început să lucrez în presă în perioada romantică a jurnalismului românesc, imediat după ‘90. Am gustat din «gloria» aţâţătoare a unui radio local, în care toţi făceau muncă de pionierat. Am descoperit mai apoi Radio Timişoara, unde am început să învăţ serios cu ce se mănâncă meseria… Până la Televiziune a fost o jumătate de pas, mai ales că, în acele vremuri, Radioul şi Televiziunea împărţeau încă aceeaşi haină. Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea  mi-a adus maturizarea profesională.”

Ionuţ Groza a absolvit Universitatea de Vest Timişoara, Secţia Jurnalism, în 1998. A început să facă radio şi televiziune în 1993, ca redactor la posturile locale din Deva, iar din 1994 a moderat la Radio Timişoara.

Dumnezeu să îl odihnească!

Print Friendly, PDF & Email