Doi timişoreni, campioni naționali la dans sportiv

Ioana Ușvat şi Raul Radu. Foto: Magnum Team

Doi dansatori sportivi ai Clubului de Dans Sportiv Magnum Team, din Timişoara, sunt campioni naționali la Juniori 2 standard, la Campionatul Național de Dans Sportiv.

 

Perechea timișoreană Ioana Ușvat şi Raul Radu a ocupat locul 1 la toate cele cinci dansuri în cadrul Campionatului Național de Dans Sportiv, care s-a desfășurat în weekendul trecut la Târgu Mureș.

Cei doi au mai deținut acest titlu în 2022 și are rezultate impresionante și la nivel european. Trei ani consecutiv, în 2020, 2021, 2022, cei doi tineri au ocupat locul I în rankinkul european la categoriile Juvenile si Junior.

Tinerii sportivi sunt elevi în clasa a clasa a VIII-a: Raul Radu, la Școala Gimnazială nr. 24, și Ioana Ușvat, la Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara. În ciuda programului de antrenamente foarte încărcat, amândoi se pregătesc intens și pentru examenul de capacitate din acestă vară. Pentru că iubesc acest sport al grației și eleganței, adolescenții extrem de ambițioși  își fac timp să participe și la campuri internaționale de pregătire, cu antrenori de prestigiu din dansul mondial.

Antrenați de Diana și Raul Avram și Lorena Mărcuț Sturza, cei doi dansatori se antrenează câte două-trei ore pe zi, cinci zile pe săptămână și nu puține sunt weekendurile în care participă la competiții de dans.

„Pentru noi, cei din Clubul de Dans Sportiv Magnum Team, 2023 a fost un an în care ne-am implicat, așa cum era și firesc, în multe din acțiunile culturale ale urbei. Și anul acesta vom fi activi și pe plan cultural, însă vom pune pe prim plan dansul și vom organiza la Timișoara,  în 14 septembrie, un Campionat Mondial. Doresc să mulțumesc Federației Române de Dans Sportiv pentru tot sprijinul acordat”, spune Diana Avram, antrenor la Clubul Sportiv de Dans Magnum Team.

Print Friendly, PDF & Email