Doi senatori şi doi deputaţi de Timiş, găsiţi de A.N.I. în stare de incompatibilitate

În cazul senatorului P.S.D. Matei Suciu şi al deputatului P.S.D. Dorel Covaci a fost sesizat Parchetul General, pentru posibile falsuri în declaraţiile de interese

Matei SuciuAgenţia Naţională de Integritate a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii, iar unii dintre aceştia sunt suspectaţi şi de fals în declaraţiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, cei 22 deputaţi şi zece senatori au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, anunţă Mediafax. De asemenea, în cazul unora dintre aceştia există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

În stare de incompatibilitate au fost găsiţi deputaţii Dorel Covaci (parlamentar P.S.D. de Timiş), Ştefan Petru Dalca, Ion Diniţă, Anton Doboş, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tămăian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Ştefan Thuma Hubert şi Cătălin Daniel Zamfir. De asemenea, A.N.I. a stabilit că sunt în incompatibilitate deputaţii Petre Roman, Florin Ciuraru, Cornel George Comşa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihăilă, Ioan Moldovan, Petru EhegartnerSzolt Molnar (deputat U.D.M.R. de Timiş), Marian Cătălin Rădulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Şcheau şi Miron Alexandru Smărăndache.

În incompatibilitate au fost şi senatorii Sorin Ilieşiu, Petru Ehegartner (parlamentar P.N.L. de Timiş), Sebastian Grapă, Liviu Titus Paşca, Matei Suciu (parlamentar P.S.D. de Timiş), Ştefan Liviu Tomoioagă şi Ionuţ Zisu. A.N.I. a mai stabilit că sunt în incompatibilitate senatorii Laszlo Attila Klarik, Dumitru Marcel Bujor şi Mihai Niţă.

Potrivit A.N.I., cei 22 deputaţi şi zece senatori au avut sau au, simultan, calitatea de parlamentar şi pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru în consiliul de administraţie la firme ori de titlular persoană fizică autorizată.

În ceea ce-l priveşte pe senatorul social-democrat Matei Suciu, A.N.I. a găsit o stare de incompatilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 9 ianuarie 2014, când acesta a deținut, simultan, funcția de senator și cea de administrator la S.C. Sunnicom S.R.L., respectiv la S.C. Ferma Vegetal S.R.L.

În cazul senatorului liberal Petru Ehegartner este vorba de incompatibilitate cauzată de ocuparea simultană a funcției de senator și cea de administrator la firmele S.C. Huro Supermold S.R.L., S.C. Superplast International S.R.L. și S.C. Superplast S.R.L.

Deputatul P.S.D. Dorel Covaci a fost găsit incompatibil deoarece a deținut în acelaşi timp funcția de deputat și cea de administrator la două firme, S.C. Agripim S.R.L. și S.C. Cons Prifad S.R.L.

Deputatul U.D.M.R. Molnar Zsolt a fost găsit incompatabil fiindcă a deținut simultan demnitatea de deputat și cea de persoană fizică autorizată.

În cazul senatorului social-democrat de Timiş Matei Suciu şi al deputaţilor Ion Ochi, Anton Doboş şi al deputatului P.S.D. de Timiş dore¡ covaciDorel Covaci a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru posibile falsuri în declaraţiile de interese, prin nemenţionarea calităţilor şi funcţiilor deţinute la firme.

Conform prevederilor Legii 161/2003, calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţiile de „administrator”, „membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale”, „calitatea de comerciant persoană fizică”, sau cu „funcţia de reprezentant al statului în adunările generale ale societăţilor comerciale”.

Print Friendly, PDF & Email