Doi alpinişti de top îşi prezintă la Timişoara ascensiunile himalayene

Horia Colibăşanu, alpinistul român cu cele mai multe ascensiuni pe vârfuri de peste 8.000 de metri altitudine, și Laura Mareș, prima alpinistă din România care a urcat pe vârful Ama Dablam, invită iubitorii de munte să urmărească filmele expedițiilor lor.

 

Cei doi alpinişti invită iubitorii de munte să urmărească filmele expedițiilor lor din 2018, proiecțiile fiind urmate de scurte sesiuni de întrebări. Evenimentul va avea loc în 13 februarie, de la ora 19 și de la ora 20.30, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Horia Colibășanu a ales o provocare dificilă anul trecut, un proiect deosebit care presupunea parcurgerea unei rute greu accesibile în Himalaya, cu expunere timp de câteva zile la altitudine de peste 8.000 de metri. A renunțat, însă, în momentul în care el și partenerul său, alpinistul slovac Peter Hámor, au realizat că viața le este în pericol. Expediția a fost cu multe momente de așteptare, încercări de ascensiune, dar mai ales riscuri.

Laura Mareş a urcat în 2018 pe vârful himalayan Ama Dablam (6812m), considerat cel mai frumos munte din lume. În echipă cu Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, Laura Mareș a avut o ascensiune fără oxigen suplimentar și șerpași. A fost o expediție solicitantă, foarte tehnică, pentru care s-a pregătit un an de zile cu multe antrenamente diferite săptămânale.

 

Citiţi şi: Horia Colibăşanu, la Humanitas Timişoara, despre cum este dincolo de limită

Citiţi şi: Alpinistul Horia Colibăşanu, înainte de ascensiunea pe Everest: „Pe munte trebuie să fii foarte corect cu tine, cu ceilalţi şi, nu în ultimul rând, cu muntele”

 

Print Friendly, PDF & Email