Doi albanezi au încercat să introducă ilegal în România un transport de cannabis

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au depistat doi cetăţeni albanezi care au încercat să introducă ilegal în țară aproximativ 34 kg substanță vegetală, presupusă a fi cannabis.

 

Azi-noapte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, având asupra sa două bagaje voluminoase.

Concomitent, pe comunicația care face legătura între punctul de frontieră și localitatea Moravița, au observat un autoturism care staționa, la bordul căruia era un bărbat.

Ambii au fost reţinuţi şi duși la sediul Poliţiei de Frontieră, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 37, respectiv 24 de ani. În timpul primelor verificări s-a constatat că bărbatul depistat la frontiera verde transporta 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conțineau o substanţă vegetală mărunțită, în greutate de aproximativ 34 de kilograme, presupusă a fi cannabis.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertiză la Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara.

Poliţia de Frontieră face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea sau scoaterea din țară precum și exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din țară precum și exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, contrabandă calificată, precum și complicitate la contrabandă calificată.

Cei doi cetăţeni albanezi au fost prezentaţi procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorului din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere  de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email