Doctor Virgil Musta: „Pacienții cu covid-19 care se externează pot deveni focare de infecție, dacă nu respectă izolarea”

Pacienții care se externează pe proprie răspundere pot deveni focare de infecție, dacă nu respectă regulile de izolare la domiciliu, atrage atenția medicul Virgil Musta, potrivit Radio Timişoara.

 

Atâta timp cât lumea a început să nu mai respecte, să nu mai creadă în existența virusului, așadar libertate, dar fără restricții, există riscul să se reactiveze pandemia și să apară focare. Pe acest fond de creștere a cazurilor a intervenit și decizia Curții Constituționale, iar dacă pacienții nu respectă regula de izolare și nu au responsabilitate vor reprezenta focare de contaminare pentru alții”, spune medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara. Acesta îndeamnă populaţia la responsabilitate.

În acest moment, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara mai sunt internați 22 de pacienți. De sâmbătă, 5 iulie, ora 12, până duminică, 6 iulie, aceeaşi oră, la Spitalul „Victor Babeş” au fost înregistraţi doi noi pacienţi îmbolnăviţi cu noul coronavirus, iar cu o zi înainte, au fost şapte.

De la începutul pandemiei, în Timiş s-au înregistrat 622 de cazuri de infecţie cu covid-19. 548 s-au vindecat, 52 au decedat, iar 22 sunt spitalizaţi, în acest moment.

Print Friendly, PDF & Email