DNA a ridicat acte de la Primăria Timişoara privind finanţarea echipei FC Poli

Meci Politehnica TimisoaraProcurorii DNA Timişoara s-au aflat, marţi, la Primăria Timişoara pentru a ridica acte privind finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timişoara. Aceştia au ieşit după aproximativ o oră din instituţie, iar primarul Nicolae Robu spune că documentele cerute vor fi căutate în arhivă.

 

Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, după plecarea procurorilor DNA din sediul Primăriei, că el nu are legătură cu acest subiect şi că acel contract semnat cu clubul de fotbal datează din mandatul anterior. „Procurorii au fost la instituţia Primăriei pentru a se documenta în privinţa perioadei 2008 – 2011, când eu nu am fost primar şi, drept urmare, nu am ce să vă spun pe acest subiect, privind finanţarea fotbalului. Vă rog să vorbiţi cu DNA, eu nu am nicio legătură cu subiectul. Documentele solicitate de DNA vor fi căutate în arhivele Primăriei Timişoara, sunt acte din 2008”, a declarat, citat de Mediafax, primarul Nicolae Robu.

Procurorii DNA au părăsit sediul Primăriei Timişoara după aproximativ o oră. Procurorul-şef al DNA Timişoara, Tamaş Schiffbeck, a declarat că acţiunea procurorilor a vizat ridicarea unor documente privind finanţarea echipei de fotbal FC Timişoara de către Consiliul Local.

În anul 2008, Consiliul Local Timişoara şi echipa de fotbal FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care Consiliul Local  se angaja să finanţeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanţele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu – condamnat, zilele trecute, la închisoare, în dosarul RAFO –, iar din partea CL Timişoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, ţărănistul Gheorghe Ciuhandu.

„Suma alocată de Primăria Timişoara va fi folosită pentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007”, se arăta în contractul semnat între cele două părţi.

În 2009, un raport al Curţii de Conturi a arătat că, din suma de bani obţinută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timişoara, 150.000 de euro au fost folosiţi fără a respecta legea.

Contractul avea o clauză potrivit căreia, dacă auditul intern al Primăriei constată că nu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiţi altfel se returnează.

Print Friendly, PDF & Email