DNA a descins la Primăria Timişoara, într-un dosar de vânzări de locuinţe naţionalizate

Pe lista beneficiarilor de astfel de locuinţe sunt magistraţi, procurori şi poliţişti

DescinderiProcurori ai DNA fac percheziţii la Primăria Timişoara, într-un dosar ce vizează vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora.

Procurori ai structurii centrale a DNA fac, în această dimineaţă, percheziţii la Primăria Timişoara, într-un dosar privind vânzarea de locuinţe în baza legii 112/1995. Lega în baza căreia au fost vândute mai multe locuinţe naţionalizate, aflate în Timişoarei, unor magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi unor familii de romi.

Unul dintre beneficiarii acestei legi ar fi, spun surse judiciare, Vasile Bîc, prim-procurorul Tribunalului Timiş, susţin sursele citate. Acesta şi-ar fi cumpărat locuinţa cu patru camere plus dependinţe cu suma de 8.500 de lei, plătind un avans, apoi rate lunare până la achiziţionarea imobilului. Achiziţia locuinţei de către Bîc a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Oficialii Primăriei Municipiului Timişoara confirmă că în instituţie se desfăşoară o percheziţie şi spun că scopul acţiunii este ridicarea contractelor de vânzare-cumpărare de locuinţe pe legea 112 /1996, privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea Statului.Şi, după caz, mai spune oficialii Primăriei, „a altor înscrisuri de interes pe această speţă, de la intrarea în vigoare a legii menţionate până în prezent”. 

Print Friendly, PDF & Email