Divergenţe între USR Timişoara şi primarul Nicolae Robu, pe tema zgomotului din oraş

USR Timişoara îl acuză pe primarul Nicolae Robu de manipulare prin așa-zise sondaje de opinie. După ce edilul a acuzat acest partid că a propus prevederi legale care ar transforma orașele în campusuri monastirești.

 

Primăria Timişoarei continuă să ia distanţă faţă de problemele reale ale orașului, cărora ar trebui să le găsească soluții moderne și fezabile. Primul ales al urbei pare mai degrabă preocupat de dispute politice care să-i repare imaginea ciobită de recentele scandaluri pe care le-a provocat decât de buna administrare a orașului.

USR Timişoara se critică noul sondaj de opinie iniţiat de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de pe o reţea de socializare, acuzându-l că aduce argumente absurde împotriva unei inițiative legislative a USR care reglementează nivelele de zgomot. “După ce în vara anului trecut i-a invitat pe timișoreni, într-un mod cât se poate de cinic, să se mute de lângă cluburile din cauza cărora nu pot dormi noaptea, edilul Timișoarei vine din nou să proclame efervescența orașului printr-un alt sondaj de opinie viciat și manipulator, din genul celor cu care ne-a obișnuit”, declară Raoul Trifan (foto), de la USR Timişoara, membru al Comisiei Naționale de Arbitraj USR. Acuzându-l pe primar că insistă să își bazeze deciziile executive pe astfel de sondaje populiste și lipsite de valoare științifică.

Raul Trifan cataloghează acest sondaj de opinie drept o tentativă stângace a primarului de a marca într-o dispută politică inutilă, cu atât mai mult cu cât “toți senatorii PNL au votat favorabil proiectul de lege la care așa-zisul sondaj de opinie face referire”.

Raoul Trifan menţionează că forma legii votată de Senat nu este cea finală, USR urmând să aducă amendamente pe proiectul de lege, în concordanță cu opiniile cetățenilor.

USR Timişoara transmite că şi-ar dori ca administrația locală să lucreze în primul rând la efervescența și animația indusă prin implementarea cu succes a proiectelor culturale. “Este esențial să fructificăm șansa istorică pe care Timișoara o are prin programul Capitală Culturală Europeană 2021. Așteptarea noastră este ca domnul primar să se comporte ca un veritabil lider și să adune energiile disparate din jurul acestui proiect care pare că este tot mai departe de scopul inițial, pe zi ce trece”, declară Raoul Trifan. Menţionând că USR Timișoara îşi oferă susținerea și competențele pentru acest proiect, în măsura în care Primăria este capabilă să-i coaguleze pe toți cei de bună-credință care doresc să vadă în acest proiect un real succes.

Primarul Nicolae Robu îi întreba pe timişoreni, la sfârşitul săptămânii trecute, prin intermediul unui sondaj de opinie iniţiat online, ce fel de oraș îşi doresc: unul animat sau unul cu mai puţină animaţie. “Timișoara este un oraș cu foarte mulți tineri. Tinerii timișoreni muncesc sau sunt studenți sau elevi. Cu atât mai mult, ei au nevoie și de distracție. Eu mă bucur că în oraș există cluburi civilizate și că în tot mai multe localuri se cântă live. Ei bine, USR – un partid care eu speram să fie de dreapta și partener al PNL, dar… –  a propus prevederi legale care ar transforma orașele în campusuri monastirești. Faceți-mi cunoscut ce fel de oraș vă doriți”, scria Nicolae Robu, ca text care a însoţit respetivul sondaj.

Print Friendly, PDF & Email