Distincţiile „Mamă de nota zece” şi „Seniorul centenar”, în pregătire la Consiliul Judeţean Timiş

Consilier local: „Pe verso ar trebui să scrie campanie electorală 2016”

bebelusiDeşi ar fi fost de aşteptat ca administraţia judeţeană să se ocupe cu precădere la început de an de investiţii de infrastructură şi recuperarea a ce se mai poate din banii daţi pe proiecte eşuate, printre primele iniţiative anunţate la început de an se numără instituirea unor distincţii pentru „mame eroine” şi seniorii centenari.

 

Diplome „în lucru”

În loc de comunicările vizând noi etape ale unor proiecte europene, începutul de an pare să fi adus la Consiliul Judeţean Timiş anunţuri legate de instituirea unor noi distincţii.

Reprezentanţii CJ Timiş elaborat un proiect de hotărâre privind acordarea diplomei „Mamă de nota zece a Judeţului Timiş”, care se va acorda mamelor cu cel puţin zece copii născuţi, care au fost sau sunt în întreţinerea părinţilor.

Beneficiarele vor primi diplome şi un premiu de 2000 de lei, punându-li-se condiţia să nu fi fost condamnate prin hotărâre judecătoreasă pentru svârşirea de fapte penale, „să nu aducă niciun fel de atingere morală sau prestigiu, prin compartimente sau acţiuni voluntare sau involuntare distincţiei dobândite” şi „să nu compromită cu rea voinţă interesele comunităţii care i-a acordat titlul”.

Distincţia se va retrage atunci când „persoana laureată produce prejudicii de imagine sau de altă natură judeţului Timiş sau ţării”.

Deja s-a conturat şi forma diplomei, care se termină cu formula „în semn de apreciere, respect şi recunoştinţă”, şi semnătura „preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin”.

„Pe verso ar fi trebuit să scrie «Campanie electorală 2016». Până acum, în an electoral, la Consiliul Judeţean Timiş nu s-a venit cu o asemenea idee. A apărut ca din senin, la început din 2016”, comentează consilierul judeţean PNL Marius Martinescu.

Seniorul centenar, o iniţiativă similară

Din aceeaşi categorie de iniţiative, tot acum, la început de an a fost propusă acordarea unei distincţii similare pentru timişenii cu cetăţenie română şi 100 de ani împliniţi. Pentru obţinerea datelor necesare în acest sens se va colabora cu Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Timiş, care va pune la dispoziţie datele necesare. Prin această iniţiativă se aprobă acordarea unui premiu individual în valoare de 1000 de lei pentru fiecare cetăţean al judeţului Timiş distins cu această diplomă.

Nu pot primi acest premiu seniorii care au fost condamnaţi pentru infracţiuni contra statului sau crime împotriva umanităţii. În sensul acestei iniţiative, se va înfiinţa şi un Registru special cu evidenţa distincţiei „Seniorul centenar al judeţului Timiş.”

Print Friendly, PDF & Email