Dispozitiv smartphone gratuit de informare şi testare a tulburărilor de somn

SforaitLa Timişoara a fost lansată o aplicaţie care pre-testează riscul de apnee în somn, oferă informaţii despre boală, despre complicaţiile ei, diagnostic şi tratament şi trimite către cel mai apropiat cabinet de somnologie.

 

De anul viitor, permisul de conducere auto nu va mai fi nici eliberat, nici reînnoit fără un aviz autorizat care să ateste că nu suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv. O decizie luată la nivel european pentru că somnolenţa cauzată de sindromul de apnee în somn a fost asociată în 31 – 41% dintre accidentele majore în care au fost implicaţi şoferi profesionişti.

Apneea în somn poate avea consecinţe care merg de la somnolenţă diurnă, la sforăitul, somn neodihnitor şi treziri repetate până la depresie, probleme sociale şi familiale, disfuncţii sexuale, dificultăţi de concentrare, precum şi un număr crescut de accidente rutiere cauzate de aţipirea la volan

La Timişoara a fost lansată ieri – în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Română de Pneumologie, Philips Respironics şi M2000 Multimedia – aplicaţia „Help! Snoring”. În numai câteva minute, aceasta pre-testează riscul de apnee în somn, oferă informaţii despre boală, despre complicaţiile ei, diagnostic şi tratament şi trimite către cel mai apropiat cabinet de somnologie. Disponibil gratuit, dispozitivul smartphone de informare şi testare a tulburărilor de somn este util tuturor persoanelor care suferă de tulburări ale somnului (apnee în somn de tip obstructiv, sforăit, somn neodihnitor, treziri repetate, oboseală în timpul zilei) sau doar doresc să se informeze.

Aplicaţia „Help! Snoring” poate fi descărcată gratuit de la următoarele adrese: Apple store, Google Play store şi Windows phone store.

Print Friendly, PDF & Email