Directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara: „Recontaminările cu Sars-Cov2 dau o formă mai severă a bolii”

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au tratat şi cazuri de recontaminări cu covid-19 la acelaşi pacient, recidiva fiind mai severă decât îmbolnăvirea primară, a declarat luni, potrivit Agerpres, managerul spitalului, Cristian Oancea.

 

În acest moment avem doar o singură recontaminare. Simptomele în cazul reinfectărilor cu Sars-CoV-2,â sunt mai severe. Cel mai probabil, s-au recontaminat pentru că nu au respectat măsurile de protecţie anti-pandemice. Au banalizat virusul şi s-au bazat pe faptul că prima infecţie a fost sub o formă foarte uşoară sau asimptomatică”, atrage atenţia medicul pneumolog Cristian Oancea, managerului Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara.

Prefectura Timiş a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 123 de noi îmbolnăviri, dintre care 69 în Timişoara, în condiţiile în care numărul de teste efectuate a fost de aproape zece ori mai mic decât în zilele precedente.

Ieri, numărul total de persoane internate cu coronavirus în spitalele din Timiş era de 359, 54 de pacienţi fiind internaţi la ATI.

Print Friendly, PDF & Email