Directorul spitalului privat Athena va fi cercetat în stare de libertate

El a făcut recurs la măsura arestării preventive, iar acesta i-a fost acceptat

Directorul spitalului privat Athena, Dan Szabo, este cercetat, alături de asistenta şefă Claudia Dota, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Internări fictive şi trecere în evidenţe de tratamente medicale nefăcute

Athena Hospital TimisoaraSăptămâna trecută, Judecătoria Timişoara decisese arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a directo­rului Spitalului Athena, din Timişoara, Dan Szabo, iar a asistentei-şefe, Claudia Dota, în stare de libertate, cu in­terdicţia de a părăsi localitatea. Ambii sunt cercetaţi pentru internări fictive şi trecerea în evidenţe de tratamente medicale care nu au fost făcute, înca­sând apoi bani de la C.J.­A.S. Timiş. La începutul acestei săp­tămâni, lui Dan Szabo i-a fost ac­ceptată cererea de cercetare în liber­tate.

Procurori ai Parchetului Jude­cătoriei Timişoara şi poliţişti au făcut o percheziţie, săptămâna trecută, la Spitalul Athena, existând suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medi­cale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la C.J.A.S.

Ulterior, trei persoane – direc­torul Spitalului Athena, Dan Szabo, asistenta-şefă, Claudia Dota, şi conta­bila – au fost duse la audieri, în urma percheziţiilor, primii doi fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Procurorii Parchetului de pe lân­gă Judecătoria Timişoara fac cercetări faţă de cei trei angajaţi ai Spitalului Athena, sub aspectul săvârşirii infrac­ţiunilor de înşelăciune şi fals în în­scrisuri sub semnătură privată, exis­tând suspiciuni că aceştia au indus în eroare reprezentanţii C.J.A.S. Timiş, prezentând spre decontare servicii medicale fictive. În acest scop au fost întocmite fişe de observaţii clinice pe numele unor pacienţi fictivi, în care se menţionează prestarea de servicii medicale nereale”, mai declara procu­rorul Ionela Bălan.

Potrivit Poliţiei Timiş, prejudiciul adus Statului ar fi de 150.000 de lei.

Reacţia Athena Hospital

Reprezentanţii Spitalului Athena declară, prin vocea purtătorului de cuvânt, Cătălina Chiş, că toate docu­mentele solicitate au fost puse la dispoziţia anchetatorilor şi că tot per­sonalul spitalului a colaborat cu autori­tăţile, „exprimându-şi în acelasi timp încrederea că vor fi luate deciziile co­recte, în conformitate cu prevederile legale”. Totodată, dau asigurări că in­vestigaţia „nu intervine în buna des­făşurare a activităţii intraspitaliceşti, Athena Hospital continuând să ofere servicii medicale în regim continuu. Obiectivul nostru rămâne acelaşi : acordarea asistenţei medicale în condiţii optime şi cu profesionalism”.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis