Directorul general al CNAIR, pe șantierul Centurii Timișoara Sud: „Am văzut o mobilizare bună”

Foto. CNAIR

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și  drectorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, au fost vineri, 24 aprilie, pe șantierul Variantei de Ocolire Timișoara Sud.

 

Am văzut o mobilizare bună pe șantier. Sperăm să o țină tot așa și să crească numărul de utilaje și de lucrători. Proiectul are sursă de finanțare din fonduri europene, ceea ce este foarte important, iar noi, CNAIR, i-am asigurat și plata avansului”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR.

Aceasta a anunțat că, de săptămâna viitoare, se vor afla pe șantier și consultantul și inginerul DRDP Timișoara „și cu toții vor lucra astfel încât proiectul să nu stagneze, să nu ne mai oprim din cauza unor avize sau a relocării utilităților. Și aici, ca și la celelalte proiecte în derulare, am solicitat colegilor mei și antreprenorilor să facem un parteneriat, o echipă, astfel încât să ne respectăm calendarele asumate și să finalizăm proiectele începute”.

Antreprenorul care realizează execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, în lungime de 25,69 km, este compania Tirrena Scavi S.p.A. Valoarea lucrării este de 272.432.921,95 lei fără TVA.

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care șase luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de zece ani.

Print Friendly, PDF & Email