Directorul DSP Timiș, schimbat din funcție, după criza Covid de la Maternitatea Odobescu

Prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, declară că dr. Mihaela Valcovici a anunţat-o, azi, că este noul director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, deşi la Prefectură nu a primit nicio adresă oficială de la Ministerul Sănătăţii, în acest sens, anunță Agerpres.

 

Fosta şefă a DSP Timiş, Mariana Rădulescu, a acuzat-o,la începutul săptămânii trecute, pe directoarea Spitalului Municipal Timișoara, dr. ginecolog Olimpia Oprea, că a cerut izolarea/carantinarea pentru câteva ore a maternităţii, pentru dezinfecţie totală şi testarea tuturor angajaţilor, după ce o angajată a fost depistată pozitiv, dar a făcut-o fără nicio consultare a DSP.

Ieri, Mariana Rădulescu a revenit cu un comunicat prin care anunţa că „în urma reevaluării situaţiei”, activitatea maternităţii respective va fi restrânsă, fiind asigurate doar urgenţele, după ce 25 de persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă – au fost confirmate cu COVID-19: „Având în vedere faptul că în secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri Covid-19 pozitive (13 cadre medicale, 11 lehuze şi o gravidă), urmare a reevaluării situaţiei, DSP Timiş a transmis mai multe recomandări, între care restrângerea activităţii unităţii sanitare, astfel încât să fie asigurate doar urgenţele.”.

Primarul Nicolae Robu a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că a fost corectă decizia ca pe banii Municipalităţii să fie testat întregul corp medical al Maternităţii Spitalului Municipal Timişoara, aflat în subordinea Primăriei, pentru că „s-a evitat o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava”, întrucât au fost depistate mai multe persoane pozitive.

Print Friendly, PDF & Email