Directorul DSP Timiş, replică pentru fostul ministru Vlad Voiculescu

Sursă foto: Facebook / Flavius Cioca

Directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Flavus Cioca, a reacționat la acuzațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce acesta a afirmat că decizia de carantinare a Timișoarei și a localităţilor din zona periurbană s-a luat pe criterii politice.

 

Flavius Cioca afirmă, într-o replică dată pe Facebook, că deciziile de carantinare a localităţilor nu au fost luate pe criterii politice, menţionând că în Timiş au fost carantinate 11 localități conduse de primari PNL, cinci localităţi cu primari PSD, două cu primari USR și una condusă de un primar de la Pro România.

În privinţa evaluării performanţelor profesionale ca director de Direcţie de Sănătate Publică, Flavius Cionca spune că nu a depus un raport de activitate, întrucât a fost numit interimar de mai puţin de şase luni: „Întrucât nu am activat şase luni nici în funcția de director executiv adjunct Sănătate Publică(13 aprilie 2020-31 august 2020), nici în cea de director executiv(1 septembrie2020-31decembrie 2020) nu am depus raport de activitate şi nu am beneficiat de evaluare. Dacă această evaluare a fost efectuată de către responsabili ai Ministerului Sănătăţii, nu mi-a fost adusă la cunoştinţă, conform prevederilor legale. Dar dacă dl. ministru îşi dorea un alt director executiv la DSP Timiș, trebuia doar să îl desemneze prin Ordin de Ministru, deoarece eu sunt numit interimar.”

Flaviu Cioca mai spune că va rămâne la fel de dedicat şi concentrat asupra muncii sale, menţionând că Timișul este recunoscut ca județul cu cea mai extinsă testare covid-19 din țară, iar ministrului Vlad Voiculescu îi doreşte odihnă plăcută, „așa cum a spus public dumnealui că îşi dorește.”

„Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare, ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la Timişoara, de la judeţul Timiş, are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a  localităţilor care au primari USR-PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, a declarat, potrivit news.ro fostul ministru Vlad Voiculescu, la finalul săptămânii trecute..

 

Acesta a mai spus că săptămâna trecută a fost evaluat directorul DSP Timiş, dar că „între timp a existat o intervenţie”, referindu-se la schimbarea sa din funcţie.

Print Friendly, PDF & Email