Directorul artistic al Teatrului German Timișoara s-a stins din viață

Rudolf Herbert. Foto: TGST

Rudolf Herbert, directorul artistic al Teatrului German de Stat Timișoara, s-a stins din viață în dimineața zilei de joi, 4 aprilie, după o lungă suferință.

 

Născut în 17 octombrie 1953, la Brașov, Rudolf Herbert a avut peste trei decenii experiență în teatru și jurnalism, experienţă dobândită în România, Germania, Franța și Belgia. Teatrul a fost prima s-a dragoste profesională, debutând ca actor în 1981 la secția germană a Teatrului de Stat din Sibiu. Din 1984, vreme de mai mult de 30 de ani, a lucrat ca redactor cultural la mai multe publicații importante. A colaborat cu cotidianul de limbă germană din București Neuer Weg (azi ADZ), cu postul de radio Deutsche Welle, din Köln, și cu filialele din Lyon și Bruxelles ale Euronews.

Din 2017 a început colaborarea cu Teatrul German de Stat Timișoara ca dramaturg de producție pentru unele spectacole importante din repertoriul acestuia, apoi, din 2021, ca director artistic, fiind implicat activ în configurarea programului Festivalului European de Teatru Eurothalia și în alegerea titlurilor care și-au aflat loc pe afișul teatrului. Referințele sale artistice aveau la bază un bagaj cultural temeinic, fertil pentru un dialog cultural înăuntrul căruia se simțea mereu confortabil, nu în ultimul rând și datorită faptului că putea comunica excelent în patru limbi.

”Dedicarea sa pentru teatru a fost nemărginită, alcătuind – împreună cu un inteligent simț al umorului – o personalitate plină de spirit, poftă de viață și încredere”, spun reprezentanţii Teatrului German Timişoara.

Colectivul Teatrului German de Stat Timișoara deplânge această pierdere și transmite întreaga sa compasiune familiei și prietenilor îndurerați.

 

Print Friendly, PDF & Email