Director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara: „Am crescut capacitatea de internare a pacienților covid”

Dr. Diana Manolescu. Foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Începând de astăzi, prin reorganizarea Secțiilor de Pneumologie 1 și 2  din Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, au fost trecute în zona roșie covid-19 mai multe saloane, care numără în total 45 de paturi, anunţă reprezentanţii spitalului.

 

În Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timşoara – unde în această dimineaţă erau internați 142 de pacienți, dintre care 13 în Terapie Intensivă –, pentru paciențîi infectați cu Sars-CoV 2 sunt alocate în total 181 de paturi.

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecție cu Sars- CoV 2, am fost nevoiți să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roșie și am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienților covid-19 sunt dotate cu instalații de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienții cu forme medii sau severe de infecție”, declară asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Aceasta atrage însă atenţia că, dacă nu se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecție, în câteva zile, paturile vor fi ocupate.

Avem, în continuare, mai multe saloane din Secția de Pneumologie pentru pacienții non-covid. De asemenea, vreau să fac un apel către pacienții cu bronhopneumopatie obstructivă cronică și către cei care suferă de neoplasm pulmonar să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceștia să fie în continuare diagnosticați și să le fie urmărită evoluția bolii”, mai spune dr. Diana Manolescu.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secție externă a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara. În această unitate sanitară sunt 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internați astăzi 35 de pacienți cu forme ușoare și medii de covid-19. Coordonatorul secției externe este doctorul Ovidiu Roșca.

Print Friendly, PDF & Email