Diplomatul şi scriitorul Vasile Popovici conferenţiază la UVT pe tema falşilor învăţători

Surăs foto: Lola Dream Factory

O nouă conferință organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, va fi susţinută de scriitorul, diplomatul şi universitarul Vasile Popovici.

 

Tema dialogului pe care Vasile Popovici îl va avea cu profesorul universitar şi scriitorul Mircea Mihăieș este Despre falșii învățători.

„E vremea falșilor învățători și a falșilor profeți. Ei sunt deopotrivă marca și agenții declinului printre noi. Cum să alegi adevărul de minciună când amândouă se înfățișează sub aceleași forme și vorbesc aceeași limbă? În miezul crizei, dacă o criză traversăm într-adevăr, problema adevărului și a minciunii a devenit deodată chestiunea supremă. Disoluția criteriilor și confuzia interpretării să fie consecința sau poate cauza erei pe care o traversăm, când falșii învățători și falșii profeți pun stăpânire pe rețelele sociale și proclamă o nemaivăzută cacofonie? Sau, dimpotrivă, acestea toate sunt o problemă veche și preocupantă încă de la originile civilizației noastre?”, se întreabă Vasile Popovici.

Răspunsuri la aceste întrebări vor fi date în cadrul dialogului dintre cei doi, eveniment care va avea loc joi, 28 octombrie, începând cu ora 18, exclusiv online, fiind transmis live pe pagina de Facebook a UVT.

Vasile Popovici a fost ambasador al României în Portugalia și în Regatul Maroc. Este, totodată, scriitor, critic literar și profesor universitar la Universitatea de Vest din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email