Din 15 ianuarie, timișorenii își pot plăti taxele locale

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara. Foto: PMT

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara reia încasarea taxelor și impozitelor locale, începând cu data de 15 ianuarie. Primăria Timișoara le recomandă timișorenilor să plătească online, pentru a evita drumurile și cozile.

 

„Cotele de impozitare nu se majorează, fiind stabilite la același nivel încă din 2018. Grila de impozitare este ajustată anual cu rata inflației calculată de Institutul Național de Statistică și se aplică la fel în toată țara. Rata inflației este de 13,8% și acesta este procentul pe care timișorenii îl vor avea de plătit în plus, comparativ cu anul trecut”, transmite Primărie Timişoara.

Plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall) sau la oficiile poștale din oraș. Programul cu publicul este de luni până joi, între orele 8.30 – 16 și vinerea, între orele 8.30 – 14. Timișorenii pot accesa platforma pentru plăți online pe acest link.

Municipalitatea anunţă că se acordă și în acest an o bonificație de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren sau a impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an 2024 de către contribuabilii persoane fizice și persoane juridice.

 

Print Friendly, PDF & Email