Dezinsecţie la Timişoara

La Timişoara va fi făcută, luna aceasta, dezinsecţie terestră pentru combaterea ţânţarilor adulţi și de larvicidare, anunţă Primăria.

 

Acţiunile de dezinsecţie terestră vor avea loc în perioada 8 – 30 iunie, în intervarul orar 21- 5 , iar cele de dezinsecție aeriană, în intervalul orar 6-10 și 17-21. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să scoată stupii de albine în afara ariei de stropire, „în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și Coral Impex SRL (firma care face dezinsecţia – n.r.) sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că subsțantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

De asemenea, locuitorii Timişoarei sunt rugaţi să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora, pentru a evita eventuale incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, Primăria face un apel la toţi timişoreni să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort .

Reprezentanţii Primăriei Timişoara reamintesc că, potrivit HCL nr. 371/2007, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

  1. neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
  2. neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;
  3. neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Timişoara, prin operatori în domeniu;
  4. neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;
  5. executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.
Print Friendly, PDF & Email