Dezbatere publică privind învățământul tehnologic și profesional, organizată în Timiş

Foto: Continental România

Grupul de Lucru pentru Educație Timiş organizează miercuri, 27 ianuarie, o nouă dezbatere publică referitoare învățământ, referitoare la planurile-cadru pentru învățământul tehnologic și profesional.

 

În urma lansării spre dezbatere publică a proiectelor de planuri-cadru pentru învățământul liceal și profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu clasa a IX-a a anului școlar 2021-2022, Grupul de Lucru pentru Educație constituit la nivelul județului Timiș, o inițiativă a platformei AnticovidTm, a organizat în 20 ianuarie, o consultare publică online în care au fost dezbătute planurile-cadru pentru învățământul liceal, filiera teoretică, profilurile real și umanist, dar și filiera vocațională.

La această dezbatere au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș, ai Consiliului Județean al Elevilor, ai sindicatelor școlare, ai mediului privat, profesori și părinți.

În urma dezbaterii, spun organizatorii, au putut fi trase câteva concluzii, printre care faptul că modificările propuse nu țin cont de finalitățile educaționale, și anume de profilul absolventului de clasa a X-a sau clasa a XII-a, care cuprind o serie de competențe cheie care pot fi ușor omise de curricula și conținuturile care ar urma să fie dezvoltate pe baza acestor planuri-cadru.

Miercuri, 27 ianuarie, de la ora 18, va avea loc o a doua dezbatere organizată de Grupul de Lucru pentru Educație, iar de data aceasta vor fi puse sub lupă planurile-cadru pentru învățământul tehnologic și profesional. La această dezbatere pot participa toți cei interesați de acest subiect. Link-ul de înscriere pentru participare este acesta: http://bit.ly/glepcl2021

Propuneri de îmbunătățire din partea tuturor factorilor interesați, pot fi trimise la adresa de email planuri_cadru@rocnee.eu, până la data 31 ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email