Despre iubirea şi suferinţa Selmei Meerbaum, la Muzeul de Artă Timișoara

O tânără femeie nu și-a putut trăi marea iubire. A trebuit să moară pentru că era evreică. 57 de poezii o fac însă nemuritoare.

 

Muzeul de Artă din Timişoara va găzdui o expoziţie a Centrului pentru artă interzisă și a Fundației Rose Ausländer, din Köln, care ne conduce prin viața și opera Selma Meerbaum- Eisinger, ne prezintă orașul său natal, Cernăuți, ne povestește despre Holocaustul din Transnistria și despre viață și moarte în lagărul de concentrare Michailowka, locul în care a murit Selma, care a trăit între anii 1924 – 1942.

Expoziția, intitulată Tu, știi tu, cum țipă un corb?, cuprinde 43 de panouri (majoritatea color) înrămate, în format 50 x 65, și materiale pentru vitrine (cărți, cărți audio, pagini de manuscrise etc).

Expoziția – organizată de Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul Goethe Institut București şi Ministerul de Externe al Germaniei – va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Timișoara, până 17 februarie, de marți până duminică, între orele 10 – 18.

Expoziţia a fost concepută de Helmut Braun, la începutul anului 2013, și materializată împreună cu Ralf Liebe (care s-a ocupat de layout și print).

Print Friendly, PDF & Email