Descinderi ale poliţistilor de la Crimă Organizată la patronul firmelor Tioss

Acesta este vizat într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de patru milioane de euro

Mascati la perchezitii20 de percheziţii au avut loc concomitent, în această dimineaţă, în judeţele Timiş, Bihor, Mehedinţi şi Dolj, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală, condusă de omul de afaceri sirian Waari Ghesan, stabilit în Timişoara.

 

Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, însoţiţi de jandarmi, au descins, în această dimineaţă, la 20 de adrese din Timiş, Bihor, Mehedinţi şi Dolj. Vizate sunt locuinţele unor persoane şi sediul firmei Tioss, deţinută de omul de afaceri arab Waari Ghessan. Anchetatorii spun că percheziţiile sunt parte într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul adus statului român este estimat la circa patru milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ar fi omul de afaceri Waari Ghessan care, împreună cu alţi suspecţi, ar fi organizat o grupare de evaziune fiscală ce intrase în diverse domenii, de la tranzacţii fictive cu materiale de construcţii, până la vânzarea de zahăr cumpărat de pe piaţa neagră sau prestări de servicii fictive către alte firme.

Grupul de firme Tioss, din care fac parte Tioss Commerce și Tioss Distribution, a fost înființat de Waari Ghessan în 1998, având ca principal obiect de activitate producerea și distribuția apei minerale Aqua Natura și a sucurilor Tio și Iris. În anul 2002, Waari Ghessan a înfiinţat primele magazine de tip economat, care au avut ca obiect de activitate vânzarea cu amănuntul a produselor de bază la un preţ cu cel puţin 10 la sută mai mic faţă de preţul mediu stabilit în fiecare unitate administrativ-teritorială. La acea vreme, pe unele canale mass-media locale a apărut informaţia că înfiinţarea acestor magazine s-a făcut fără ca reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş să fi organizat o licitaţie şi, în plus, magazinele lui Ghessan vindeau şi alte produse în afară de cele de bază, aşa cum era stipulat în lege.

Print Friendly, PDF & Email