Deputatul PNL Pavel Popescu: „Guvernele PSD&ALDE i-au dus pe români la sapă de lemn”

Primul an de guvernare cu cei de la PSD&ALDE a fost unul dezastruos pentru români”, acuză deputatul liberal Pavel Popescu, „majoritatea cetățenilor mărturisind că nu au resurse financiare suficiente să acopere cheltuielile gospodăriei”.

 

Concluziile unui recent studiu al Institutului Național de Statistică, numit „Condițiile de viață ale populației din România în anul 2017”, relevă una dintre cele mai negre situații: două din cinci gospodării (38,9%) afirmă că suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii, declară Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş şi membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

Acesta mai spune că, dintre plăţile pentru care s-au înregistrat restanţe anul trecut, cele mai frecvente cazuri au fost la energia electrică (51,0% din gospodării aveau restanţe), la întreţinerea locuinţei (50%) şi la abonamentul telefonic (36,3%).

Pavel Popescu afirmă că studiul INS mai arată că printre tipurile de gospodării care fac faţă cu mare dificultate cheltuielilor curente se numără cele conduse de femei (48%) sau de persoane cu vârsta de 65 ani şi peste (45,8%), precum şi gospodăriile formate din doi adulṭi cu trei sau mai mulṭi copii în întreṭinere (56,9%).

Asta este realitatea pe care cei de la PSD şi ALDE o neagă cu obstinență, dar în schimb vin să le explice românilor că totul este minunat și programul de guvernare este un succes. Din păcate, măsurile girate de PSD şi ALDE au dus la sapă de lemn un număr impresionant de români, care nu au bani să își achite cheltuielile curente. Poate ar fi timpul să renunțați la guvernare, până nu vom ajunge în situația în care România se va întoarce în epoca de piatră”, conchide deputatul liberal.

Print Friendly, PDF & Email