Deputatul PNL Marilen Pirtea pledează pentru convertirea tichetelor de vacanță în tichete de masă

Cum pandemia a redus drastic deplasările în concedii, iar pentru sezonul de iarnă nu se întrevăd șanse ca numărul lor să crească, convertirea automată a tichetelor de vacanță în tichete de masă poate fi o măsură imediată, orientată spre susținerea familiilor de salariați din România, dar și a industriei HORECA, spune deputatul liberal Marilen Pirtea.

 

Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, propune, în acest context, o măsură aflată la îndemâna autorităţilor, care poate veni în sprijinul salariaților, beneficiari de tichete de vacanță: „Cred că solidaritatea și grija față de cei care reprezintă forța de muncă activă din România, în această perioadă specială, de criză pandemică, este deosebit de importantă. În situația multiplelor consecințe negative ale crizei, când multe companii îți restrâng activitățile, angajații au nevoie de măsuri directe, de intervenții eficiente în susținerea familiilor lor, pentru a traversa această perioadă grea a restricțiilor pandemice. Acesta este motivul pentru care sunt convins că o măsură foarte directă, de convertire a valorii tichetelor de vacanță în tichete de masă, pentru toată perioada crizei pandemice, nu poate să fie decât binevenită”.

Deputatul liberal mai spune că, atât timp cât industria HORECA este într-un mare dezechilibru, cauzat de restricțiile impuse activităților restaurantelor și celorlalți operatori de deservire cu produse de larg consum, infuzarea pieței consumului larg din România cu valoarea tichetelor de vacanță, convertite în tichete de masă, poate susține nesperat de bine mulți furnizori de produse din industria HORECA, nu doar operatorii de retail pentru produsele alimentare.

Am văzut că în ultimele zile au apărut cazuri de țări din UE care au prelungit starea de alertă cu mai multe luni, ceea ce arată că există premisele prelungirii acestei crize pandemice mult peste estimările inițiale. O măsură de susținere a nevoilor familiilor angajaților, în acest context, printr-o decizie guvernamentală de utilizare a valorii tichetelor de vacanță pentru achiziții de produse cu livrare din restaurante și operatori de produse alimentare, poate fi un binevenit suport pentru cetățeni și familii, dar și pentru economia consumului și serviciilor, pentru perioada critică pe care o traversăm”, mai spune deputatul liberal Marilen Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email