Deputatul PNL Marilen Pirtea, în favoarea creşterii pedepselor pentru infracțiunile cu violenţă

Sursă foto: PNL

Pe fondul fenomenului în creștere a violenței atât în școli, cât și în comunități în general, deputatul liberal Marilen Pirtea îşi exprimă îngrijorarea şi spune că PNL caută soluții legale pentru intervenție eficientă în astfel de situaţii și pentru ameliorarea stării de fapt.

 

„Creșterea drastică a pedepselor pentru infracțiunile împotriva persoanelor sau bunurilor poate fi una dintre soluții, mai ales dacă ne referim la recentele situații apărute în școli. De asemenea, măsurile de prevenție și asigurare a securității publice se impun ca necesare, în școli, instituții publice, în spații publice deschise ori închise”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea, prim-vicepreședintele PNL Timiș.

Acesta dă ca exemplu Italia unde, în acest an, înăsprirea pedepselor și amenzilor pentru furturi și violențe a determinat rapid o scădere cu 20% a numărului acestor infracțiuni. „Relevanța acestui exemplu poate să constituie un argument important pentru un vot în Parlament, în situația în care va fi avansată o propunere similară. În acest mod, se va preîntâmpina o viitoare explozie a infracționalității. Pot fi prevăzute, foarte direct, creșteri ale pedepselor și amenzilor aplicate prin completări în Codul Penal, cât și în Codul de Procedură Penală, în cazul infracțiunilor grave. Scopul implementării acestor măsuri este întărirea protecției persoanelor, dar și protecția suplimentară a integrității patrimoniilor din spații de companii și instituții. Prevederile vor însemna majorări ale pedepselor și amenzilor în cazul infracțiunilor desfășurate prin violență, dar și cu amenințarea folosirii armelor și a altor mijloace de constrângere fizică”, adaugă Marilen Gabriel Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email