Deputatul PNL Marilen Pirtea: „Atenţie la fumigenele lansate de PSD!”

Un deputat PNL de Timiş avertizează că ar trebui să fim atenţi la „fumigenele lansate de PSD”, penru că, în spatele temelor false, se află interese de grup.

 

„În ultimele zile, actori principali ai coaliţiei de guvernare au lansat mai multe subiecte ce au atras atenţia, care, la drept vorbind, nu au nicio legătură cu viaţa de zi cu zi a românilor”, afirmă deputatul PNL de Timiş Gabriel Pirtea.

Acesta spune că este foarte posibil ca, prin lansarea lor în spaţiul public, PSD să-și fi propus distragerea atenției de la actul de guvernare, „să creeze circ și confuzie”. În ceea ce privește scopul, Marilen Pirtea avansează două ipoteze: fie să acopere continuarea acțiunii de a-i face scăpați pe penalii din partid, fie să „guverneze”, adică să dirijeze discreţionar banii publici („cazul OUG 9 este semnificativ”) şi să plaseze clientela politică în poziţii publice. Cu precizarea că cele două ipoteze nu se exclud.

Marilen Pirtea dă şi câteva exemple de subiecte, din această săptămână, care ar indica o metodă laborioasă de ieșire din criză aplicată de PSD, „aceea de a devia atenţia publicului spre perdelele de fum ce sunt lansate de oameni cheie din partid”:

  1. Dragnea se contrazice cu Ponta, iar Ponta îi transmite în direct lui Dragnea, la televiziune, demisia în alb, din partid, deşi nimeni nu îşi aminteşte de unde a pornit neînţelegerea lor. Marilen Pirtea numeşte aceasta drept „tentativă de simulare a competiției”.
  2. Senatorul Şerban Nicolae insistă să propună amendamente la legislaţia graţierii colective, deşi Dragnea recomandă parlamentarilor din arcul Puterii să nu susţină aceste amendamente, în timp ce nimeni nu pare a înţelege cum de se poate ca un senator al puterii să aibă o poziţie parlamentară independentă, ba chiar şi contrară recomandărilor șefului pesedist.
  3. În timp ce Coaliţia pentru familia tradiţională insistă pentru modificările constituţionale în definiţia familiei, Dragnea vine şi spune că un referendum pentru aceste modificări poate să fie de succes, însă că nu va rezolva problema drepturilor civile ale celor cu orientări sexuale alternative, ceea ce contrazice afirmaţiile sale anterioare, provocând nelămuriri în toate taberele.
  4. U om politic cu o anumită experienţă, care a renunţat la funcţia de primar al capitalei Olteniei ca să fie ministru într-un minister de linie dintre cele mai grele, cel al Muncii, face farsa anului, avansând ipoteza dublării salariilor mici, anunţ ce a atras atenţia atât de repede, pe cât de repede a şi fost contrazis, a doua zi.

Avântul pesediștilor conduși de Liviu Dragnea a fost pe moment oprit, apoi temperat de protestele exemplare ale românilor. Dar trebuie să fim realiști și să înțelegem că partidele din opoziție sunt principalele forțe politice care pot opri o campanie coordonată și strategică a pesediștilor”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea.

Adăugând că, în acest timp, Opoziţia îşi reconstruieşte proiectul politic, revine cu picioarele pe pământ, fiind chemată să vadă dincolo de aceste perdele de fum. „Ştim că în spatele temelor false lansate de pesedişti se află interesele de grup, așa cum cel mai probabil este și cazul situațiilor descrise mai sus”, conchide deputatul Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email