Deputatul Ovidiu Ganț a demisionat de la conducerea Grupului parlamentar al minorităților naționale: „Nu pot gira aceste ordonanțe de urgență pe tema justiției”

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț, a demisionat din funcția de vicelider al Grupului parlamentar al minorităților naționale. Demisia e cauzată de adoptarea, în regim de urgenţă, de către Guvern, a modificărilor ce prevăd Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

 

Urmare a adoptării de către Guvern, ieri seară (31 ianuarie – n.r.), a ordonanțelor de urgență pe tema justiției, am demisionat din funcția de vicelider al Grupului parlamentar al minorităților naționale, pentru că eu nu pot gira sub nicio formă asemenea acțiuni”, îşi motivează Ovidiu Ganţ decizia, într-un comunicat transmis redacţiei.

Acesta anunţă că va vota împotriva oricărui proiect de lege care nu are aviz favorabil din partea CSM: „Menționez, totodată, că voi vota în Parlament împotriva oricărui proiect de lege sau inițiativă legislativă din domeniul justiției care nu are avizul favorabil din partea CSM.”

Print Friendly, PDF & Email