Deputatul Niculae Mircovici s-a stins din viață

Niculae Mircovici Foto romaniatvNiculae Mircovici, deputat în Parlamentul României din partea minorităților și președinte al Uniunii Bulgarilor din Banat, s-a stins din viață, azi-noapte, în urma unei boli incurabile.

 

Niculae Mircovici, în vârstă de 66 de ani, a fost deputat în Parlamentul României din partea minorităților, fiind membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și al Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989.

De formație militar – absolvent, în 1978, al Facultății Politico-Militare, Secţia Arme, din cadrul Academiei Militare – a fost ofițer activ în MApN, în perioada 1972 – 2004, ultima funcție în MApN fiind de comandant al Garnizoanei Timișoara. Ulterior, în 1985, a absolvit și Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeş Bolyai”, din Cluj-Napoca, iar în 1993, Facultatea de Comandă şi Stat Major a Academiei de Înalte studii Militare.

A trecut în rezervă la cerere, în 2004, pentru a candida la Camera Deputaților, în septembrie acel an. A fost ales deputat, din partea minorităților, iar apoi, reales în 2008 și 2012.

 

Print Friendly, PDF & Email