Deputatul Niculae Mircovici îi numeşte pe protestatari neam de slugă

Niculae Mircovici„Am rămas în istorie cu trădări, cu prostia şi tupeul ca repere”, spune deputatul Niculae Mircovici, după mişcările de protest organizate în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, iar mai apoi, împotriva corupţiei, mişcări care au scos în stradă zeci de mii de oameni.

 

Într-o postare pe o reţea de socializare, Niculae Mircovici, deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România, îi numeşte neam de slugă pe protestatari: „Un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când postează în mediul virtual sub protecţia anonimatului sau când, clamând democraţia, iese în stradă (în număr semnificativ – mii sau zeci de mii) asumându-şi mandatul a milioane de oameni care au votat.”

Parlamentarul susţine că dreptatea se bazează pe un adevăr rostit pe jumătate şi impersonal sau general. „Din păcate, am rămas în istorie cu trădări, de la Burebista la Antonescu, cu învăţatul furtului şi sperjurului din copilărie, cu zidirea Anei în zid, în loc de găsirea soluţiei pentru ca zidul să nu se prăbuşească, cu plânsetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini şi prieteni, evident tot români, cu prostia şi tupeul ca repere”, mai scrie Niculae Mircovici. Adăugând că „acum am inventat democraţia originală, mobilizare pe facebook (la ordin evident ) ieşit în stradă, anulat alegeri, făcut jocul cui trebuie şi apoi bocetul slugii că o duce rău”.

Deputatul Mircovici susţine că a scris aceste cuvinte „cu durere în suflet, dar nu trebuie să-mi daţi dreptate. Din păcate, îmi va da viitorul”. Şi îşi încheie mesajul cu: „Noi suntem stăpâni.”

 

Print Friendly, PDF & Email