Deputatul Cornel Sămărtinean îi solicită ministrului Sănătăţii să aloce fonduri, prioritar, pentru Spitalul „Victor Babeș”, din Timişoara

Cornel Sămărtinean, deputat PMP de Timiş, îi solicită ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, deblocarea și rezolvarea în regim de urgență a situației în care se află Spitalul de boli infecțioase și pneumoftiziologie „Victor Babeș”, din Timișoara, unicul de acest profil, din partea de vest a ţării.

 

Situația acestui spital este cunoscută încă din anul 2016. În luna decembrie 2016, statisticile arătau că peste 120 de spitale româneşti nu îndeplineau standardele minime de igienă, printre acestea se numărându-se și Spitalul de boli infecțioase și pneumoftiziologie «Victor Babeș». Suntem la începutul anului 2018, și managerul spitalului, doamna Voichița Lăzureanu, împreună cu primarul Timișoarei, domnul Nicolae Robu, care administrează această unitate medicală, nu au întreprins nimic, ignorând cu bună-știință investiţiile necesare în scopul asigurării unor condiţii decente pentru pacienţi şi medici deși au avut doi ani la dispoziţie pentru acest lucru”, susţine, în aceeaşi interpelare, Cornel Sămărtinean.

Acesta îi reaminteşte ministrului Sănătăţii că România are cea mai scăzută rată de utilizare a fondurilor europene, sistemul medical din România fiind, din acest punct de vedere, pe penultimul loc din Europa și înregistrând cele mai mici cheltuieli pe cap de locuitor pentru sănătate.

Deputatul PMP îi solicită ministrului Sănătăţii să ia de urgență măsuri pentru alocarea de fonduri în mod prioritar pentru Spitalul „Victor Babeș”, din Timișoara, să-i comunice ce măsuri va lua referitor la „dezastruoasa activitate a managerului acestui spital şi dacă există, la nivelul Ministerului, un compartiment care să monitorizeze investiţiile necesare în calitatea actului medical și siguranța pacienților „sau banii sunt cheltuiți în mod netransparent și după bunul plac.”

Print Friendly, PDF & Email