Deputatul ALDE Marian Cucșa: „Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, efect al unei campanii a statului paralel, care a urmărit diminuarea șanselor în alegerile din 2016”

 După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în primă instanță, achitarea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul Marian Cucșa susține că acest proces a fost efectul unei campanii a statului paralel, care a avut ca scop principal diminuarea șanselor în alegerile din 2016.

 

Instanța de judecată i-a făcut dreptate lui Călin Popescu-Tăriceanu, prin achitarea în dosarul inventat de către DNA”, declară deputatul ALDE de Timiș Marian Cucșa, după ce, ieri, magistraţii Înaltei Curți de Casați și Justiție au decis, în primă instanță, să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

Marian Cucșa susține că, timp de doi ani, procurorii DNA au încercat să inventeze noi și noi acuzații la adresa președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în speranța că vor obține o decizie favorabilă. „Iată că sunt și judecători în România care nu acționează în funcție de presiunea care se pune asupra lor. Au trecut doi ani de când, înainte de alegerile locale, a început o campanie a statului paralel împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu al cărei scop principal a fost acela de a diminua șansele în alegerile care au avut loc în 2016”, deputatul ALDE.

Acesta mai spune că ALDE și Călin Popescu-Tăriceanu nu au încetat să militeze pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, pentru scoaterea la lumină a statului paralel: „Demersurile pe care le-am făcut în ultimii ani au fost pentru un sistem democratic real, pentru un stat de drept consolidat, în care să prevaleze o valoarea fundamentală liberală, şi anume, respectul pentru drepturile şi libertăţile individuale şi domnia legii.”

Deputatul Marian Cucșa anunță că ALDE va conduce și în continuare această luptă. „Cu toții am susținut în România lupta împotriva corupției, însă această luptă nu trebuie să fie folosită de anumite instituții, de diverse personaje care ocupă temporar funcții înalte, un paravan pentru soluționarea răfuielilor politice, pentru acapararea puterii în stat. Justiția făcută cu protocoalele secrete dintre aceasta și servicii nu trebuie să mai existe în România, iar toate aceste lucruri trebuie curmate pentru a reveni la o stare de normalitate”, transmite Marian Cucșa. Adăugând că un pas important în acest sens este cel de a finaliza reforma justiției.

Print Friendly, PDF & Email