Deputatul ALDE Marian Cucșa, despre liberalul Marilen Pirtea: „Prietenul lui Coldea a încercat să preia conducerea ședinței Camerei Deputaților”

După încercarea Opoziţiei de a-i revoca din funcţiile din Camera Deputaţilor pe Liviu Dragnea şi pe Florin Iordache, vicepreşedintele ALDE, deputatul Marian Cucşa, lansează săgeţi către deputatul PNL Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei.

 

Marian Cucşa spune că scandalul de ieri din Camera Deputaților îi ridică cel puțin un semn de întrebare, dat fiind faptul că Opoziția a încercat pe toate căile să forțeze schimbarea de la conducerea Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache.

„Modul în care s-au derulat evenimentele pare să fie un plan bine ticluit. Totul părea un haos, până când deputatul PNL Marilen Pirtea, în calitatea sa de vicepreședinte al Camerei, a încercat să preia conducerea ședinței din Cameră. În timpul ședinței, un alt vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a fost chemată de DNA exact în momentul în care opoziția a încercat să pună pe ordinea de zi cererile de revocare ale lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, precum și a vicepreședintelui Florin Iordache”, afirmă Marian Cucşa, într-un comunicat trimis la redacţie.

Acesta este frământat de trei întrebări cărora, spune, nu le găseşte răspuns:

  1. De ce Opoziția a dorit revocarea din funcție doar a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a vicepreședintelui Florin Iordache?
  2. De ce nu s-a cerut revocarea din funcție și a vicepreședintelui Carmen Mihălcescu?
  3. De ce tocmai Marilen Pirtea a vrut să preia conducerea ședinței?

Este un lanț suspect al evenimentelor, iar ce remarc este că, ieri, Carmen Mihălcescu a primit un telefon prin care a fost chemată la DNA. Deputatul Pirtea, care întâmplător este timișorean la fel ca mine, știu că este prietenul lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Evidențele sunt clare”, afirmă Marian Cucşa. Adăugând că, în februarie, Marilen Pirtea, în calitate de rector al Universității de Vest din Timișoara, acesta l-a invitat să țină cursuri la universitate în cadrul unui program de studii în securitate pe Florian Coldea, pe care îl numeşte „ul dintre pionii principali ai statului paralel”.

„În loc de concluzie, spun doar atât. Nu cred în coincidențe! Prietenul lui Coldea a încercat să preia conducerea ședinței Camerei Deputaților”, conchide deputatul ALDE, întrebându-se dacă s-a reactivat binomul SRI-DNA?

 

Print Friendly, PDF & Email