Deputatul ALDE Marian Cucșa acuză PNL că manipulează opinia publică

Deputatul ALDE de Timiş Marian Cucșa se arată deranjat de faptul că PNL critică Guvernul și o așa-zisă performanță a măsurilor guvernamentale.

 

Deputatul ALDE de Timiş Marian Cucşa se arată deranjat de faptul că, deşi Institutul Naţional de Statistică și Eurostat au arătat, ieri, că România este țara cu cea mai mare creștere economică din UE, în trimestrul doi, deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea a criticat, „total neinspirat și într-o manieră profund demagogică”, Guvernul și o așa-zisă performanță a măsurilor guvernamentale. „Așteptările sunt mari de la domnul Pirtea, fiind și cadru universitar, însă acesta preferă să se coboare într-o politică a populismului și a manipulării, politizând în mod nepermis o instituție de învățământ superior, cum este cazul Universității de Vest Timișoara”, acuză Marian Cucşa. Deşi poziţiile publice pe teme economice, Marilen Pirtea le-a susţinut în calitate de deputat liberal, nu de rector al UVT.

Datele statistice, mai spune deputatul ALDE, confirmă realitatea pe care trebuie să o vadă și Opoziția: „Avem printre cele mai bune rezultate economice din ‎UE! Degeaba se forțează Opoziţia să găsească dezastrul din saltul economic, pentru că cifrele oficiale nu le oferă acest prilej! Este firesc ca Opoziția să critice Guvernul. Ceea ce nu e firesc este ca Opoziția să mintă opinia publică cu privire la performanța măsurilor economice.”

Citeşte şi: Deputat PNL Marilen Pirtea: „Rata mare a șomajului tinerilor, un indicator exact al slabei performanţe a măsurilor guvernamentale”

Coaliția PSD-ALDE, aminteşte Marian Cucşa, a propus în programul  de guvernare măsuri care îi vizează pe tineri, măsuri destinate reducerii ratei șomajului și riscului de sărăcie și excluziune socială. „Spre exemplu, la începutul acestui an a fost adoptat programul «Start-Up Nation Romania», al cărui principal aspect este acela că va reprezenta un factor motivațional pentru tineri, de a rămâne în țară pentru a desfășura activități de antreprenoriat”, declară deputatul ALDE.

Adăugând cp cifrele spun clar că economia se dezvoltă în ritm susținut și că Guvernul îşi va atinge angajamentele luate pentru acest an: „Toate aceste lucruri demonstrează că măsurile luate de Guvernul PSD – ALDE sunt  sustenabile.”

Print Friendly, PDF & Email