Deputaţii de Timiş care au votat modificările la Codul de Procedură Penală

USR Timiş a făcut publică lista deputaţilor PSD şi ALDE de Timiş care au votat controversatele şi nocivele modificări aduse la Codul de Procedură Penală, despre care spun că transformă România în „paradisul infractorilor și al criminalilor”.

 

Dintre deputații de Timiș, au votat pentru modificări deputaţii PSD Alfred Simonis, Adrian Pau, Bianca Gavriliță, Matei Suciu şi deputatul ALDE Marian Cucşa, anunţă USR Timiş. Acestora li se alătura şi deputatul din grupul minorităţilor, Slavoliub Adnagy.

Reprezentanţii USR Timiş trec în revistă şi principalele modificări nocive aduse la Codul de Procedură Penală:

Ca să nu mai scrie presa despre hoțiile lor, au modificat articolul 4 al CPP, ca să interzică orice comunicare din partea Parchetului privind calitatea de suspect a unor persoane precum și informații din dosare în faza de urmărire penală și în camera preliminară.

Ca să nu mai ajungă în arest preventiv, au modificat art. 223 CPP, astfel încât cei suspectați de spălare de bani sau evaziune fiscală să nu mai poată fi arestați decât în circumstanțe excepționale. În această logică, patronul Hexi Pharma, care a distribuit cu bună știință soluții diluate de dezinfectare în spitalele din România, nu constituia un pericol pentru societate și nu trebuia arestat preventiv.

Ca să intimideze martorii din procese, au modificat art. 92 din CPP care îi dă dreptul inculpatului de a participa la audieri. Un lider de clan interlop sau un violator va putea participa la audierile victimelor sale.

Ca să nu mai fie prinși în flagrant, au modificat art. 307 din CPP, astfel încât Parchetul să fie obligat să informeze persoanele care sunt vizate într-un dosar imediat după ce au devenit suspecți. Fostul primar Sorin Oprescu nu ar fi fost niciodată prins cu mită. DNA devine motanul cu clopoței!

Ca să își ascundă urmele, a fost modificat articolul 168 din CPP în cazul perchezițiilor informatice, eventualele probe care nu au legătură cu infracțiunea pentru care a fost autorizată percheziția nu vor putea fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte, iar copiile efectuate se distrug. Dacă în calculatorul unui criminal procurorii găsesc clipuri cu pornografie infantilă, această probă nu poate fi folosită.

În plus, spun oficialii USR Timiş, aub fost făcute modificări cu deducaţie, pentru Liviu Dragnea, pentru Călin Popescu Tăriceanu şi pentru Dan Şova:

„Amendamentul Dragnea” vizează revizuirea hotărârilor judecătorești definitive poate fi cerută în cazul în care soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces;

Amendamentul Tăriceanu” arată că instanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi;

Amendamentul Șova” prevede că pentru arestarea preventivă vor fi necesare probe sau indicii temeinice și nu doar suspiciuni rezonabile că suspectul a săvârșit o infracțiune, a influențat martorii sau a încercat să distrugă probe;

Print Friendly, PDF & Email