Deputatul P.S.D. Sorin Grindeanu admite că există posibilitatea unei candidaturi a rectorului U.V.T., Marilen Pirtea, la alegerile parlamentare de pe Colegiul III Timişoara, dar spune că participarea acestuia la competiţia electorală va fi condiţionată de dobândirea calităţii de membru P.S.D. Pentru că lupta electorală presupune „să intri într-un dispozitiv legat de campanie”. Deputtatul social-democrat nu a pierdut ocazia să lanseze atacuri la adresa foştilor parteneri liberali.
„Viorel Coifan nu are şanse să candideze”
Deputatul P.S.D. Sorin Grindeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la procesul de desemnare a candidatului care va reprezenta partidul în lupta pentru ocuparea fotoliului de deputat pe Colegiul III Timişoara – poziţie vacantată după demisia Mariei Grapini, care va intra în cursa pentru europarlamentare –, că acesta presupune parcurgerea mai multor etape, printre care se numără consultarea cu structurile de partid şi realizarea unui sondaj intern, despre care spune că se află în acest moment în lucru. „Noi nu facem sondaje doar de dragul de a face sondaje. (…) Discuţiile pe marginea sondajului pe care îl realizăm vor fi definitorii”, spune Sorin Grindeanu care a precizat şi că, dincolo de voinţa membrilor de partid şi de voinţa structurilor de conducere, importantă va fi respectarea unor criterii de eligibilitate şi intrarea într-un dispozitiv legat de campanie. Deputatul social-democrat s-a referit şi la situaţia actuală din P.N.L.: „Alţii, care au fost alături de noi până mai acum o lună – o lună şi ceva, şi care au decis, deocamdată voalat, să facă alianţă cu Traian Băsescu, au realizat un sondaj, de rezultatele căruia este probabil că nu se va ţine cont”, întrucât, afirmă el, potrivit informaţiilor de care dispune, candidatul care a ieşit în mod detaşat pe locul întâi în sondajul realizat de tinerii din Organizaţia de Tineret a P.N.L. este Viorel Coifan, care practic „nu are şanse să candideze”.
Cinci posibil candidaţi din partea P.S.D.
În ce priveşte procedura internă de desemnare a candidatului care se află în derulare în P.S.D, Sorin Grindeanu spune că în sondaj au fost incluşi patru membri P.S.D., consilierii locali Florin Bârsăşteanu şi Alfred Simonis, consilierul judeţean Adrian Negoiţă şi directorul Colegiului Naţional Bănăţean, Sorin Ionescu, şi un tehnocrat, rectorul U.V.T., Marilen Pirtea.
Referindu-se la discuţiile despre posibila candidatură a rectorului U.V.T. Marilen Pirtea, Sorin Grindeanu a precizat că o decizie finală la nivel de partid nu a fost luată încă, dar a exprimat preţuirea sa şi a preşedintelui P.S.D. Timiş, Titu Bojin, faţă de rectorul Marilen Pirtea, „un om tânăr, care la 41 de ani a câştigat, prin alegeri, poziţia pe care o deţine în Universitate şi care aparţine generaţiei de oameni tineri, care vor să îşi facă bine datoria”.
O eventuală opţiune pentru Marilen Pirtea, a explicat însă deputatul Sorin Grindeanu, nu are niciun fel de legătură cu speculaţiile legate de numărul studenţilor ar căror vot s-ar putea îndrepta către acesta, la alegerile parlamentare parţiale de pe Colegiul III Timişoara, pentru că, au asigurat atât Titu Bojin, cât şi Sorin Grindeanu, studenţii care nu au buletin de Timişoara nu votează la alegerile parţiale. Deputatul P.S.D. a reiterat însă faptul că partidul său a susţinut, în mai multe rânduri, prin votul consilierilor săi locali, proiecte ale U.V.T.: „C.J. Timiş a susţinut financiar marcarea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest”.
Atacuri la adresa liberalilor: „P.N.L.va ajunge la pământ, cu o mulţime de oameni daţi afară”
Sorin Grindeanu a amendat, în contextul discuţiei, şi comentariile făcute de primarul Nicolae Robu referitoare la posibila candidatură din partea P.S.D. a rectorului Marilen Pirtea, precizând că actualul edil continuă politica de lamentare a fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, de la care a preluat integral atât echipa de la vârful Primăriei, cât şi discursul de lamentare. „Noi nu facem fântâni de 100.000 de euro în cartierele în care stăm şi nici nu trimitem felicitări de Paşte cu o lună înainte, în colegiu”, a declarat Sorin Grindeanu.
Potrivit acestuia, primarul Nicolae Robu ar trebui să înveţe de la preşedintele C.J. Timiş, Titu Bojin, „care merge în fiecare săptămână la Bucureşti, la două-trei ministere”, cum trebuie să procedeze pentru a susţine interesele Timişoarei şi nu să producă, în mediile electronice, „jurnale de călătorie în Spania şi Portugalia, de parcă ar fi Calistrat Hogaş”. „Predicţia mea personală legată de ieşirea P.N.L. de la guvernare, jucând totul pe cartea unui singur om, Crin Antonescu, ale cărui interese se leagă doar de propria persoană, este aceea că P.N.L.-ul va ajunge la pământ, cu o mulţime de oameni daţi afară şi că Antonescu nu va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale”, mai spune Sorin Grindeanu.
„Directorii de deconcentrate să lămurească de partea cui se poziţionează”
Acesta s-a referit şi la poziţia directorilor de deconcentrate care sunt susţinuţi de P.N.L., despre care a apreciat că trebuie să lămurească de partea cui se poziţionează, mai cu seamă în perspectiva iminentei moţiuni de cenzură pe care preşedintele P.N.L. Crin Antonescu a anunţat că o pregăteşte: „Întrebaţi-i pe directorii de deconcentrate din Timiş, de la R.A.R., de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, de la Drumuri, pe cine susţin. Întrebaţi-i dacă susţin Guvernul Ponta. Ori susţin Guvernul Ponta, pe care Antonescu vrea să îl dea jos prin moţiune de cenzură, ori nu îl susţin şi sunt nişte oportunişti, pentru că ei reprezintă Guvernul. Guvernarea înseamnă şi deconcentrate, nu se face doar la nivel de Bucureşti”, a conchis deputatul Sorin Grindeanu.
Ultimele comentarii