Deputat PSD Alfred Simonis acuză atacarea la CCR a legii privind transferul Aeroportului Timișoara la autoritățile locale

Deputatul PSD Alfred Simonis numește „o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara” decizia Guvernului de a ataca la Curtea Constituțională legea care prevede transferul Aeroportului Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale, lege pe care a promovat-o în Parlament.

 

Aeroportul Internațional Timișoara, spune Alfred Simonis, este ultimul aeroport din țară aflat încă în subordinea ministerului, iar prin atacarea legii la CCR Guvernul întârzie preluarea instituției de către autoritățile locale.

Deputatul PSD califică decizia Guvernului drept „o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara”: „Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj, Suceava, Iași, Oradea, Satu Mare pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu?. Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație?”, se întreabă Alfred Simonis.

Acesta afirmă că PSD așteaptă „cu celeritate” decizia CCR și spune că Aeroportul „Traian Vuia” „trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”.

 

Print Friendly, PDF & Email