Deputat PSD Adrian Pau, către ministrul Sănătăţii: „Care sunt principalele beneficii ale creşterilor salariale în sistemul medical?”

Deputatul PSD Timiş, Adrian Pau se arată convins că majorările salariale din sănătate vor rezolva problemele din sistemul medical de stat, dar îi solicită ministrului Sănătăţii să comunice care sunt principalele beneficii ale acestora.

 

Deputatul PSD de Timiş Adrian Pau salută creşterile salariale din sistemul medical, de la 1 martie, dar anunţă că a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătăţirii activităţii din domeniu.

„Aşa cum dumneavoastră v-aţi exprimat public, creşterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obişnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienţi. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenţilor facultăţilor de medicină de a profesa în ţară, fără a mai fi atraşi de mirajul veniturilor din străinătate”, menţionează Adrian Pau.

Acesta transmite că a interpelat-o în Parlament pe Sorina Pintea, solicitându-i să răspundă la trei întrebări:

  1. Care sunt principalele beneficii ale creşterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?
  2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte ţări în care sunt mult mai bine plătiţi?
  3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătăţii în vederea readucerii în România a specialiştilor plecaţi din ţară?

Decizia Guvernului de a creşte salariile din sistemul medical constituie un pas uriaş spre normalizarea situaţiei din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncţionalităţile existente până acum”, mai spune deputatul social democrat.

Print Friendly, PDF & Email