Deputat PNL Pavel Popescu: „Tentativa de atentat la pensiile private ne arată că Guvernul nu mai are nici bani, nici soluții”

Intenția Guvernului PSD-ALDE de a suspenda virarea de contribuţii la Pilonul II de pensii, din iulie până la finalul anului, este un act disperat și scandalos, care ne face să ne dăm seama că nu mai au bani la bugetul de stat, susține deputatul PNL Pavel Popescu.

 

„PSD-ALDE urmărește să obțină desființarea Pilonului 2 și să facă sumele acumulate, care au caracter de proprietate privată, venit la bugetul de stat”, declară deputatul PNL de imiş Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Acesta mai spune că dezmințirea dată de ministrul Muncii și Protecției Sociale nu e de natură să liniștească: „Nu este prima dată când cei de la PSD-ALDE declară ceva, după care pun în practică măsuri dezastruoase. Nu îi mai putem crede, pentru că nu au dat dovadă până acum că lucrează în interesul românilor.”

Parlamentarul liberal atrage atenția că cei de la Putere vor să ia bani dintr-un fond administrat privat, compus din conturile individuale ale tuturor angajaților care sub 45 de ani.

„Banii din Pilonul II de pensii sunt proprietatea celor care contribuie, nu a Statului, nu a Guvernului PSD-ALDE. Intenția Guvernului de a suspenda virarea de contribuţii la Pilonul II de pensii din iulie până la finalul anului este o nouă tentativă de furt din buzunarele românilor”, afirmă Pavel Popescu. Coaliția majoritară din Parlament, mai spune el, ar trebui să țină cont de munca românilor şi de apelul făcut de mai multe organizaţii și să menţină neschimbat modul de funcţionare al Pilonului II de pensii.

Print Friendly, PDF & Email