Deputat PNL Pavel Popescu: „România pierde bani din cauza întârzierii aplicării proiectului digitalizării”

Dacă s-ar acorda importanța necesară procesului de digitalizare, inclusiv al instituțiilor financiare ale statului, ar fi de ajutor și pentru bugetul de stat, afirmă deputatul liberal Pavel Popescu.

 

„Interacțiunea dintre cetățean și instituțiile statului este un calvar, pentru majoritatea dintre noi. Nu de multe ori am fost puși în situația de a plânge în pumni, de nervi, că vrem să fim corecți față de stat, dar să se dovedească a fi aproape imposibil să îi oferim banii”, declară Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş şi membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrulk PNL.

Acest lucru, mai spune el, se reflectă în bilanțul anual, când Statul român constată că nu a fost în stare să pună la punct un program transparent și facil prin care să colecteze taxele și impozitele de la cetățeni.

Un raport al Comisiei Europene confirmă un fapt, despre care am tot vorbit, dar care din păcate nu este suficient luat în considerare: digitalizarea înseamnă mai mulți bani pentru bugetul de stat. România se situează pe ultimele locuri în privinţa gradului de colectare de TVA dintre toate statele membre. Dacă s-ar acorda importanța necesară procesului de digitalizare, inclusiv al instituțiilor financiare ale statului, ar fi de ajutor și pentru bugetul de stat”, afirmă Pavel Popescu.

Acesta mai spune că prin digitalizare interacțiunea cu contribuabilii ar fi facilă, transparentă și fără bătăi de cap. „Revin cu apelul meu, până va fi și ascultat, să acordăm importanța cuvenită proiectului digitalizării, pentru că asta înseamnă bani mai mulți la bugetul de stat, deci șanse mai multe de a face investiții în proiecte pentru cetățeni”, conchide deputatul liberal.

Print Friendly, PDF & Email