Deputat PNL Pavel Popescu: „Guvernul trebuie să acționeze urgent, altfel se iroseşte infrastructura IT&C a României”

Guvernul irosește șansa de a achiesa la proiectul EuroHPC, deși România dispune de una dintre cele mai bune infrastructuri fixe de acces la internet din Europa Centrală şi de Est, atrage atenția deputatul PNL Pavel Popescu.

 

„Datorită faptului că avem una din cele mai bune infrastructuri de Internet din toată lumea ar trebui să fim printre statele semnatare EuroHPC. În prezent, nu suntem și este păcat ca țara noastră să piardă această ocazie”, declară deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu, secretar al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaților.

Acesta solicită Guvernului să analizeze această problemă cât mai repede și „să se ralieze statelor care se dezvoltă, care caută soluții pentru a răspunde la mari provocări societale și științifice, cum ar fi depistarea precoce și tratamentul bolilor și dezvoltarea de noi terapii, prevenirea și gestionarea catastrofelor naturale de mare amploare și așa mai departe”.

Întreprinderea comună EuroHPC (High-Performance Computing – HPC), promovată de Comisia Europeană, este o nouă structură juridică și de finanțare, prin care se creează o infrastructură pentru tehnica de calcul de înaltă performanță. Prin intermediul acesteia va fi sprijinit un program de cercetare și inovare pentru dezvoltarea de tehnologii și echipamente și realizarea de aplicații necesare pentru aceste supercalculatoare.

Print Friendly, PDF & Email