Deputat PNL Pavel Popescu: „Guvernul folosește rectificarea bugetară ca instrument de pedeapsă a adversarilor politicii”

Proiectul de rectificare bugetară este o încercare a celor de la Guvern de a-i păcăli pe români, dar și de a fi utilizat ca un instrument de pedeapsă a unor instituții fundamentale pe care cei de la PSD şi ALDE le văd ca adversari politici, declară deputatul PNL Pavel Popescu.

 

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, nu a respectat Legea 69/2010, privind răspunderea fiscal-bugetară, care stipulează obligativitatea Ministerului Finanțelor ca până la sfârșitul lunii iulie să fi prezentat un raport privind situația economică și bugetară pe primele şase luni ale anului plecând de la execuția bugetară, acuză Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş şi membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Acest lucru, mai spune el, nu s-a întâmplat, iar propunerea proiectului de rectificare bugetară a fost făcută de premierul României, cu scopul ca românii să nu știe care este de fapt adevărata realitate.

Pavel Popescu aduce în discuţie o analiză realizată de PNL pe primul trimestru al acestui an, care arată că, față de veniturile programate, nu s-au încasat decât 60% din veniturile rezultate în urma decontării cheltuielilor efectuate de la Comisia Europeană, iar în al doilea trimestru au scăzut la 45%: „Arată foarte clar că actualul Guvern este incapabil să folosească banii pe care îi avem la dispoziție din bugetul Uniunii Europene, bani nerambursabili.”

Deputatul liberal acuză coaliţia de guvernare că a tăiat bani, fără să argumenteze de ce, de la instituțiile pe care nu le controlează, cum ar fi de exemplu Administrația Prezidențială. „Din păcate pentru noi, cei de la PSD şi ALDE au demonstrat prin propunerea rectificării bugetare că nu le pasă de nimic, ci au ținut cont doar de partea «cu cine împarte parte își face». Acest mod iresponsabil de gestionare a resurselor românilor trebuie să stopeze. Le readuc aminte celor de la PSD&ALDE că România nu este moșia lor, este țara noastră, a tututor.”

Print Friendly, PDF & Email