Deputat PNL Pavel Popescu: „Dorința lui Dragnea de a controla fiecare instituție ne-a adus în situația în care nici majoritatea PSD-ALDE nu mai poate rezolva criza de la ANCOM”

Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu afirmă că blocajul de la ANCOM este cauzat exclusiv de politizarea dusă de Dragnea-PSD șide obsesia față de Klaus Iohannis.

 

Dorința lui Liviu Dragnea de a controla fiecare instituție a Statului român ne-a adus în situația în care nici măcar majoritatea PSD-ALDE nu mai poate rezolva actuala criză de la ANCOM, generată chiar de directorul pe care ei l-au numit la începutul acestui an, deoarece atunci când și-au numit omul în funcție, au uitat să legifereze și procedura de revocare”, spune deputatul PNL Pavel Popescu.

Explicându-şi afirmaţia prin aceea că, atunci când a schimbat legea, PSD au fost interesat doar să-l elimine pe președintele Klaus Iohannis din procesul de numire, cu toate că ANCOM reglementează o zonă extrem de sensibilă, ce ține inclusiv de securitatea națională. Pavel Popescu amintește că această instituţie reglementează o piață de aproximativ cinci miliarde de euro, care deservește toți cetățenii României.

“Obsesia lui Dragnea ne-a costat deja 1,5 milioane de lei, sumă ce trebuie plătită directorilor destituiți discreționar. Dar prejudiciul creat de Adrian Diță și «detașații» săi este mult mai mare. Pe termen mediu și lung, această obsesie face ca românii să plătească în total zeci de milioane de lei mai mult pentru anumite servicii. Costurile ridicate sunt generate de chestiuni precum refuzul directorului ANCOM de a recalcula tarifele de interconectare, adevărata sa misiune în tot acest timp. Decizia a fost un adevărat cadou acordat unor companii private, în detrimentul românilor”, explică Pavel Popescu.

Deputatul PNL a depus la Senat, alături de încă trei parlamentari, amendamente care propun revenirea la vechea formulă a legii, ce nu permitea acest proces de politizare a instituției.

Indiferent de numele președintelui, de astăzi sau de mâine, este greu de crezut că acesta s-ar putea vreodată implica în astfel de scheme ce pot deveni uneori doar formule de acordare a unor sinecuri. Sunt sigur că nu am fi ajuns aici dacă Președintele Iohannis ar fi avut ultimul aviz, în ceea ce îl privește pe domnul Diță. Acum, singura modalitate prin care instituția își poate recâștiga independența, este revenirea de urgență la vechea formulă legislativă, astfel încât numirea să fie avizată de el”, m,ai spune Pavel Popescu.

Acesta atrage atenția că, indiferent de formula găsită de PSD pentru a scăpa de Adrian Diță, mandatul său se identifică cu faptul că ANCOM și-a încălcat atribuțiile legale și a trădat interesul cetățenilor.

Print Friendly, PDF & Email