Deputat PNL Pavel Popescu: „Deși declarat «tehnocrat» acum, Sorin Grindeanu reintră în rândurile cartelului în fruntea căruia defila acum câteva luni”

Decizia de a-l numi pe Sorin Grindeanu în funcția de președinte al ANCOM demonstrează că PSD-Dragnea funcționează autoritar, discreționar și incoerent”, spune deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu. Adăugând că e dreptul românilor să se întrebe când a avut dreptate Liviu Dragnea: în iunie, când l-a înlăturat pentru incompetență pe Sorin Grindeanu, sau acum, când îl numește într-o funcție extrem de importantă.

 

“Domnule Dragnea, în iunie, ne-ați spus că Sorin Grindeanu este incompetent, incapabil să urmeze mărețul program de guvernare și, mai mult decât orice, o persoană care nu își aparține. PSD a insinuat atunci chiar că în spatele domnului Grindeanu s-ar afla forțe invizibile și că fostul premier nu își mai aparține. Și așa l-ați dat jos pe «trădător»”, amintește deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu.

Acesta îl întreabă public pe liderul PSD şi preşedinte al Camerei deputaţilor, Liviu Dragnea, ce s-a întâmplat între timp: „Ați aflat cu adevărat cine este și cui îi aparține domnul Grindeanu? Sau poate între timp ați aflat cine sunteți și cui îi aparțineți chiar dumnevoastră?”

Pavel Popescu amintește că aceeași majoritate parlamentară care l-a înlăturat pe Sorin Grindeanu, în iunie, va vota acum ca fostul premier să ocupe o funcție importantă în fruntea unei instituții ce reglementează o piață de patru miliarde de euro: „Deși declarat «tehnocrat» acum, Sorin Grindeanu reintră astfel în rândurile cartelului în fruntea căruia defila acum câteva luni, preluându-și astăzi un loc de «soldat» bine remunerat.”

Deputatul Pavel Popescu îi transmite lui Liviu Dragnea, că PNL nu este interesat de jocurile din PSD: „Puteți conduce partidul oricât de autoritar și discreționar doriți. Din punctul nostru de vedere vă puteți declara și regele cartelului social-democrat.”

Dar, adaugă Pavel Popescu, PNL are o problemă în momentul în care deciziile lui Liviu Dragnea afectează stabilitatea și buna-funcționare a instituțiilor statului. „Poate că PSD poate fi condus ca un cartel, însă România este o democrație în care stabilitatea și predictibilitatea sunt obligatorii”, îi transmite deputatul liberal Pavel Popescu lui Liviu Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email