Deputat PNL Pavel Popescu: „Condamn orice demers al actualei Puteri de a încălca sau amenința independența presei”

Deputatul liberal Pavel Popescu îi cere lui Liviu Dragnea să înceteze să se mai folosească de instituțiile statului pentru a închide gura presei independente care refuză să îi servească.

 

„Presa, domnilor, peste tot în lumea civilizată, e câinele de pază al democrației, nu câinele de companie al unui Guvern sau altul”, atrage atenția Pavel Popescu, deputat PNL de Timiș.

Acesta îi reproșează liderului PSD, Liviu Dragnea, faptul că a cerut investigații privind modul de finanțare al anumitor publicații, amintind aici G4Media, Rise Project, Realitatea tv, Hotnews, Press one, Digi24, Epoch Times.

Apoi, când v-a explodat valiza în față, ați somat jurnaliștii de la Rise Project să-și dezvăluie sursele, invocând respectarea regulamentului european privind protecția datelor personale și i-ați amenințat cu o amendă colosală. Doar că, ce să vezi, însăși Comisia Europeană apreciază că amenda pe care platforma de investigație Rise Project ar urma să o primească ar fi «un abuz de legislație», un abuz în aplicarea regulamentului privind protecția datelor personale”, îi transmite Pavel Popescu lui Liviu Dragnea.

Deputatul liberal mai spune că presa a fost și trebuie să rămână un arbitru al cetății. „Știu că aveți în ADN-ul vostru politic frauda, că v-ați găsit și arbitri care au putut fi tocmiți, dar vă cer și vă rog să vă opriți din încerarea de a elimina, prin metode murdare, toți acei arbitri onești. Ocupați-vă de treburile țării! Pentru asta sunteți aici. Pentru asta v-au votat oamenii. Ocupați-vă de construcția și reparația drumurilor, de școli, de spitale! Lăsați și presa și justiția să-și îndeplinească menirea!”, cere public deputatul PNL Pavel Popescu. Acesta atrage atenția că România de azi se îndreaptă spre o autocrație care se sprijină pe abuz, minciună și fraudă.

Print Friendly, PDF & Email